home

 

Salbaticia si Modernismul Canadei

 

CANADA DE LA VEST LA EST

 

Calgary - Parcul National Banff - Banff - Canmore - Lake Louise - Lake Moraine -

Parcul National Yoho - Icefields Parkway - Ghetarul Athabasca - Jasper - Hinton -

Clearwater - Sun Peaks - Kamloops - Vancouver - Victoria - Montreal -

Quebec - Ottawa - Rockport - Toronto - Niagara - Niagara on The Lake

 

O invitatie intr-o vacanta de neuitat, marca , in timpul careia veti patrunde in Canada, a doua tara din lume ca suprafata, dar a 39-a ca populatie, care va asteapta sa-i explorati orasele moderne, zonele pline de incarcatura istorica, peisajele variate si spectaculoase, o tara impresionanta prin varietatea de culturi adunate aici. Va veti "incarca bateriile" strabatand British Columbia, o parte mai "salbatica" a Canadei, teritoriul pe care se inalta maiestuosii Munti Stancosi, unde veti descoperi cel mai frumos relief din lume, cu o multime de parcuri nationale, cu o fauna bogata in care castorul ocupa un loc emblematic. Va veti plimba prin pitorescul Vancouver, dupa care veti ajunge in estul tarii unde veti descoperi partea engleza vizitand Toronto si Ottawa pentru ca mai apoi sa o comparati cu cea franceza in Montreal si Quebec. Sorbiti o cafea cu lapte si gustati dintr-un croissant pufos intr-un bistro in Montreal, explorati piata de noapte asiatica in Vancouver sau incercati un poutine in Quebec, descoperind astfel diversitatea culinara pe care o ofera Canada. Va veti bucura de spectacolul inegalabil al faimoasei cascade Niagara, de linistea lacurilor din zona Rockport, dar si de orasele in care sarmul stravechi se imbina cu aspectul "new-age", lasand sa se intrevada spiritul de pionierat al unei culturi tinere.

 

Perioada: 09.09 - 23.09.2024

 

Ziua 1 / 09.09.2024: Bucuresti - Amsterdam - Calgary

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 04:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (06:15 / 08:05), de unde se va pleca cu zborul KL 677 (12:30 / 13:25) spre Calgary, cel mai mare oras din provincia canadiana Alberta, un centru important comercial si turistic. Transfer la hotel pentru cazare la Hotel Residence inn by Calgary Marriott (sau similar).

Ziua 2 / 10.09.2024: Calgary - Parcul National Banff - Banff - Canmore

Mic dejun. insotiti de ghidul local vom face un tur panoramic al orasului Calgary, fost teritoriu al indigenilor blackfoot, situat in zona sudica a provinciei Alberta. Cunoscut datorita gazduirii jocurilor Olimpice de Iarna din anul 1988, Calgary este o importanta destinatie turistica datorita faptului ca aici exista CONDITII excelente pentru practicarea sporturilor de iarna, principala infrastructura pentru acestea fiind Canada Olimpyc Park. Vom vedea Turnul din Calgary, simbolul orasului, care ofera privelisti impresionante asupra orasului si ne vom plimba pe Stephen Avenue, una dintre cele mai faimoase strazi din Calgary, o zona ideala pentru sesiunile indelungate de cumparaturi. in continuarea zilei ne vom indrepta spre bijuteria Muntilor Stancosi, Parcul National Banff, cu izvoare termale, canioane adanci, ghetari spectaculosi si 6641 km2 de padure, regiune declarata Patrimoniu Mondial Natural UNESCO inca din anul 1985. Vom face un tur al parcului, prilej cu care vom vedea oraselul Banff, locul de nastere a sistemului de parcuri si rezervatii naturale din Canada, The Hoodos, formatiunile stancoase sub forma de ace, Surprise Corner, punctul de belvedere spre celebrul Hotel Fairmont Banff Springs, Lacurile Vermillon, Cascadele Bow River, Tunnel Mountain Drive si Lacul Minewanka. Optional, va veti putea bucura de o calatorie cu gondola in Muntii Sulphur, de unde veti avea posibilitatea de a admira o panorama spectaculoasa. Cazare in Canmore, la Pocatera inn & Waterslide (sau similar).

Ziua 3 / 11.09.2024: Canmore - Lake Louise - Lake Moraine - Parcul National Yoho - Canmore

Mic dejun. Plecare spre Lake Louise cu incredibile ape turcoaz, inconjurat de ghetari si munti semeti, o imagine desprinsa parca dintr-o carte postala. Vom descoperi Valea celor Zece Varfuri - Valley of Ten Peaks si Lake Moraine, renumit pentru culoarea de smarald a apei in care se oglindesc varfurile acoperite de zapada ale Muntilor Stancosi. Ne vom indrepta apoi spre Parcul National Yoho, cel mai mic dintre cele patru parcuri nationale ce alcatuiesc Muntii Stancosi Canadieni - Canadian Rocky Mountains, parc care a fost inclus in Patrimoniul Mondial Natural UNESCO datorita superbelor peisaje montane, cu varfurile impunatoare ale muntilor, cu ghetari, lacuri, cascade si pesteri de o frumusete naucitoare. Denumirea Parcului National Yoho in limba indienilor cree inseamna "veneratie", acesta intinzandu-se pe ambele laturi ale vaii raului Kicking Horse. Ne vom opri la podul natural din pietre situat peste Raul Kicking Horse, la Cascada Takakkaw precum si la Lake Emerald. intoarcere in Canmore, la Pocatera inn & Waterslide (sau similar).

Ziua 4 / 12.09.2024: Canmore - Icefields Parkway - Ghetarul Athabasca - Jasper - Hinton

Mic dejun. Itinerarul zilei ne va purta de-a lungul drumului "Icefields Parkway", care ne va conduce spre lacuri glaciare, paduri virgine, cascade si rauri tumultuoase, pe scurt autostrada cu cele mai frumoase peisaje din lume, care trece pe langa unii dintre cei mai inalti munti din Canada si pe langa cei mai interesanti ghetari. Vom trece pe langa pitorestile lacuri Bow si Peyto si vom face un stop la cascadele Sunwapta si Athabasca, care ating 18 si, respectiv, 23 m inaltime, devenite cunoscute datorita fortei cu care apa se loveste de peretii defileului. Vom ajunge la Ghetarul Athabasca unde vom face un tur pe cel mai mare camp de gheata din Stancosii Canadieni, Icefield Columbia. Vom fi imbarcati in vehicule special numite Ice Explorer (Snowcoach), cu care vom explora suprafata ghetarului Athabasca, admirand aceste minuni inghetate, relicve impunatoare din perioada glaciara. Traseul zilei va continua spre unul dintre cele mai frumoase parcuri nationale din Canada, Jasper. Dupa o plimbare prin Jasper, cazare in Hinton, la Overlander Mountain Lodge (sau similar).

Ziua 5 / 13.09.2024: Hinton - Clearwater - Sun Peaks

Mic dejun. Vom pleca spre Sun Peaks trecand pe langa cel mai inalt varf din British Columbia, Muntele Robson care are 3954 m, dupa care vom face o oprire la Cascada Spahat si la Cascada Helmcken, unde deseori apar animale salbatice, precum catari sau ursi negri si multe specii de pasari. Ne vom indrepta apoi spre sud, trecand prin Clearwater, cea mai mare localitate din North Thompson Valley. principala sa atractie este minunatul Parc Wells Gray, unde exista cinci lacuri importante: Azure, Clearwater, McDougall, Murtle si Kostal, doua rauri mari: Clearwater River si Blue River, precum si numeroase cascade spectaculoase. Vom ajunge in Sun Peaks care seamana cu un satuc cu case colorate, cu o atmosfera foarte prietenoasa, restaurante, cafenele cochete si magazine pe toate gusturile. Cazare in Sun Peaks, la Nancy Greene's Cahilty Hotel (sau similar).

Ziua 6 / 14.09.2024: Sun Peaks - Hope City - Vancouver

Mic dejun. in prima parte a zilei ne vom indrepta spre Hope City, numit orasul cel mai insorit al Canadei, care ofera un peisaj incredibil de variat cu dealuri acoperite de salcami, ravene, pasuni larg deschise, munti accidentati si vai impadurite. Vom face o scurta oprire pentru a vedea, daca va fi posibil, atractia orasului, trenul 2141 care este un tren vechi cu aburi cu o istorie fascinanta, ce apartine Cailor Ferate Nationale Canadiene fiind cunoscut ca si Duhul Kamloops. Plecare spre Vancouver, oras tanar, cu o istorie cu putin peste 100 de ani, care ofera un caleidoscop de atractii. Desemnat de mai multe ori drept orasul cu cel mai bun nivel de trai din lume si in acelasi timp unul dintre cele mai curate orase ale mapamondului, Vancouver a atras de-a lungul timpului atat europeni dar si asiatici, in speciali chinezi. Oras multicultural de o larga diversitate etnica si lingvistica, cu un ritm de viata alert, Vancouverul este astfel pozitionat incat sa se poata evada cu usurinta in mijlocul naturii la doar numai cateva minute de mers cu masina, dispunand in acelasi timp de cel mai mare parc urban de pe continentul american. De toate acestea ne vom putea convinge in timpul turului panoramic de oras care va include Universitatea British Columbia, cu o traditie de peste un secol, Robson Street, renumita pentru multitudinea de organizatii non-profit care isi au sediul pe aceasta strada, fiind a 22-a cea mai scumpa strada din lume, Gastownul, inima vechiului oras, un mix perfect de boutique-uri, cafenele, galerii si cladiri din sec. al XIX-lea, Gas Street unde vom putea face o scurta plimbare, Podul Lions, unul dintre cele mai frumoase poduri din zona, care face legatura cu Parcul Stanley si Prospect Point, locul de panorama din Parcul Stanley. Vom face o oprire la cele 8 Totem Pole, din Parcul Stanley, minunate exemple ale artei aborigene, transmisa din generatii in generatii, ca o modalitate de conservare a patrimoniului nativ si de a onora ritualurile tribale. Dupa turul parcului vom reveni in oras, pentru a parcurge China Town, vibrantul cartier chinezesc, cu cladirile sale din sec. al XIX-lea, dupa care ne vom indrepta spre insula Granville, o oaza urbana renumita pentru piata de alimente proaspete, zonele de shopping, numeroasele galerii de arta si restaurante. Cazare in Vancouver, la Hotel Rosedale on Robson Suite (sau similar).

Ziua 7 / 15.09.2024: Vancouver - Victoria - Vancouver

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau optional excursie in orasul Victoria. Veti fi transferati in portul de unde va veti imbarca pe ferry-boat-ul cu care timp de o ora si jumatate veti strabate Stramtoarea Georgia printre minunatele Insule Gulf, spre orasul Victoria. Pe parcurs veti admira nu doar un peisaj deosebit ci, cu putin noroc si cateva exemplare ale faunei locale, precum vulturi plesuvi, foci si chiar balene. Sosire in elegantul oras Victoria, cel mai "britanic" oras canadian, renumit pentru atmosfera de moda veche data de abundenta ghivecelor de flori suspendate si a jardinierelor ce decoreaza felinarele, balcoanele sau vitrinele. Orasul a fost denumit in onoarea Reginei Angliei si este unul dintre cele mai vechi orase din nord-vestul Canadei. Veti face un tur panoramic al Victoriei, orasul gradina, capitala provinciei British Columbia, care va include Parcul Beacon Hill, Piata Bastion, Cladirea Parlamentului, Government Street, Chinatown, Beach Drive, Portul inner si Hotelul Fairmont Empress Victoria, un simbol al orasului din sec. al XIX-lea. Daca timpul va permite (in functie de ferry-boat), se va putea vizita paradisul botanic alcatuit din cele patru minunate gradini Butchart, renumite la nivel mondial pentru remarcabila colectie de plante rare care se regasesc in Gradina Scufundata, Gradina de Trandafiri, Gradina Japoneza si in cea Italiana (plata intrarii la fata locului). Dupa-amiaza transfer cu ferry-boat-ul la Vancouver. Cazare in Vancouver, la Hotel Rosedale on Robson Suite (sau similar).

Ziua 8 / 16.09.2024: Vancouver - Montreal

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecare cu compania Air Canada, zbor AC 306 (11:25 / 19:14) spre Montreal, cel mai mare oras din Provincia Quebec, situat la confluenta cursurilor de apa Sfantul Laurentiu si Ottawa, pe insula Montreal si pe alte 74 de insule vecine, precum insula Maicilor, Ile-Bizard, Ile-Ste-Helene si Ile-Notre-Dame. Transfer pentru cazare, la Hotel Le Cantlie Suites (sau similar).

Ziua 9 / 17.09.2024: Montreal

Mic dejun. Zi dedicata orasului Montreal, oras sofisticat, avangardist, cea de-a treia mare aglomerare urbana din lumea vorbitoare de limba franceza, dupa Paris si Kinshasa. impreuna cu ghidul local vom porni in turul panoramic de oras, in timpul caruia vom observa contrastul intre orasul vechi, cu stradute inguste si orasul modern, cu cladiri impresionante. Vom vedea Piata Jacques Cartier, Biserica Notre Dame, cladire construita in anul 1829 in stil neogotic, cunoscuta si sub denumirea de "capela nuntilor", aici casatorindu-se in anul 1994 si Celine Dion, Mount Royal, zona rezidentiala cu un frumos parc cu numeroase puncte de belvedere de unde vom putea admira frumoasa panorama a orasului, Universitatea McGill, Stadionul Olimpic si vechiul port. Vom "explora" apoi Underground City, realizat in scopul protejarii impotriva temperaturilor scazute care se inregistreaza iarna, cu peste 32 km de tuneluri care gazduiesc centre comerciale, hoteluri, banci, chiar si muzee. Cazare in Montreal, la Hotel Le Cantlie Suites (sau similar).

Ziua 10 / 18.09.2024: Montreal - Quebec

Mic dejun. Plecare spre Quebec, fondat in anul 1608 de Samuel de Champlain, unul dintre cele mai vechi orase din America de Nord, resedinta administrativa a provinciei cu acelasi nume, care isi datoreaza numele etnicilor Algonquin care il numeau Kebec, in traducere, "locul unde raul se ingusteaza". Quebecul, este un oras romantic care a stiut cum sa conserve cultura francofona si spiritul european, devenind astfel unul dintre cele mai indragite orase din Canada. Rivalitatea dintre englezii si francezii din America de Nord a dus la un razboi care a durat sapte ani, astfel incat, ocupat de catre englezi in anul 1759, Quebecul a reusit sa obtina totusi dreptul de a folosi si proteja limba si cultura franceze. Asezat pe un promontoriu, pe malul raului Saint Lawrence, cel dintai asezamant francez de pe continentul nord-american, Quebecul, considerat a fi inima Canadei franceze, este un oras istoric, de un sarm aparte, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom face un tur pietonal in orasul vechi cu ziduri fortificate, singurele din America de Nord, unde vom vedea Chateau Frontenac, cladirea Parlamentului, Cartierul Latin, Catedrala Notre Dame de Quebec, Primaria, Place D'Armes si Palatul Regal. Cazare in Quebec, la Hotel Manoir Victoria (sau similar).

Ziua 11 / 19.09.2024: Quebec - Ottawa

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Ottawa, capitala Canadei, un oras verde al carui nume provine de la numele primilor locuitori, numiti de alte triburi locale "ottawa" sau "cei care fac negot cu strainii", datorita atitudinii lor pacifiste fata de colonizatori. insotiti de ghidul local vom face un tur panoramic de oras, Ottawa fiind considerat pentru mult timp chintesenta celor mai diversificate atractii turistice, un oras multicultural in care s-au strans laolalta traditii, obiceiuri si culturi diferite. Dupa un inceput modest ca mic oras forestier, Ottawa a fost desemnat capitala Canadei de catre Regina Victoria in anul 1857, in prezent fiind un centru urban vibrant, adapostit intre Raul Ottawa, Canalul Rideau si Raul Rideau, cu vedere spre dealurile Gatineau ale Quebecului. Cladirile impresionante ale Parlamentului creeaza un aer de eleganta europeana, cu spirale neogotice si turnuri care se inalta spre cer. Turul panoramic va include Dealul Parlamentului, Strada Sparks, Rideau Hall, Laurier House si Monetaria Regala. Cazare in Ottawa, la Hotel Embassy (sau similar).

Ziua 12 / 20.09.2024: Ottawa - Rockport - Toronto

Mic dejun. in prima parte a zilei ne vom deplasa spre Rockport, vechea capitala a Canadei, unde vom face o croaziera in zona cunoscuta drept cele 1000 de insule, cu peisaje incredibile si case de vis. in continuarea zilei vom pleca spre Toronto care se afla pe malul nordic al raului Ontario, cel mai mare oras din Canada, al cincilea cel mai mare oras din America de Nord, o forta dominanta in afaceri si economie, considerat a fi centrul cultural al Canadei anglofone. impreuna cu ghidul local vom porni intr-un tur panoramic al metropolei cosmopolite cu cea mai densa populatie din Canada, care va include Cartierul Financiar, Strada Yonge, Forest Hill, Chinatown, Piata St. Lawrence, Primaria Veche si Noua, Cladirea Parlamentului, Universitatea, precum si CN Tower - turnul televiziunii, unul dintre cele mai inalte turnuri din lume, cu o inaltime de 553 m. Cazare in Toronto, la Hotel Holiday inn Toronto Downtown (sau similar).

Ziua 13 / 21.09.2024: Toronto - Niagara - Niagara on The Lake City - Toronto

Mic dejun. in aceasta zi vom pleca spre Cascada Niagara, considerata de multi o minune naturala, care ne va impresiona prin forta sa datorita caderii de apa de la 53 m inaltime si prin debitul sau impresionant, care ajunge in timpul verii, la 2800 m3/sec. Excursia va include o plimbare cu vaporasul care ne va duce pana aproape de inima cascadei, prilej cu care vom trai o experienta inedita trecand "pe sub cascada", simtind astfel mai mult grandoarea Niagarei. Traseul zilei va continua spre micul oras Cascada Niagara, pitoresc si vibrant situat in inima regiunii Niagara, amplasat chiar dincolo de Cascada Niagara. Acesta simbolizeaza farmecul orasului vechi marginit pe ambele parti de malul marii, cu strazi incadrate de foisoare si gradini luxuriante. Puteti hoinari prin Heritage District in timp ce descoperiti magazine de antichitati captivante si bistrouri incantatoare. Dincolo de orasul vechi pitoresc, explorati numeroasele crame, berarii si distilerii din zona, teatrul de clasa mondiala la Festivalul Shaw, repere istorice importante si privelisti uimitoare la malul apei. Pe parcurs va puteti bucura de o experienta inedita a unei degustari de ice wine. Vom avea apoi timp liber pentru plimbari individuale, pentru cumparaturi sau optional, veti putea urca in Skylon Tower pentru o vedere panoramica asupra cascadei. intoarcere la Toronto pentru cazare, la Hotel Holiday inn Toronto Downtown (sau similar).

Ziua 14 / 22.09.2024: Toronto - Amsterdam

Mic dejun. Dimineata vom avea timp liber pentru vizite individuale si ultimele cumparaturi, cu observatia ca eliberarea camerelor se va face la ora 11:00. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 692 (16:45 / 06:00).

Ziua 15 / 23.09.2024: Amsterdam - Bucuresti

Sosire la Amsterdam la ora 06:00, de unde vom pleca spre Bucuresti cu zborul KL 1373 (09:35 / 13:10).

 

TARIF: 5600 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 1600 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pt. un grup minim de 15 turisti; pentru mai putini turisti, tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Amsterdam - Calgary si Toronto - Amsterdam - Bucuresti cu compania KLM

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si interne (pot suferi modificari)

- transport continental cu avionul pe ruta: Vancouver - Montreal cu compania Air Canada

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- cazare 13 nopti:

  • 1 noapte in Calgary la Hotel Residence inn by Calgary Marriott (sau similar)
  • 2 nopti in Canmore la Canmore Pocaterra inn & Waterslide (sau similar)
  • 1 noapte in Hinton la Overlander Mountain Lodge (sau similar)
  • 1 noapte in Sun Peaks la Hotel Nancy Greene's Cahilty (sau similar)
  • 2 nopti in Vancouver la Hotel Rosendale on Robson Suite (sau similar)
  • 2 nopti in Montreal la Hotel Le Cantlie Suites (sau similar)
  • 1 noapte in Quebec la Hotel Manoir Victoria (sau similar)
  • 1 noapte in Ottawa la Hotel Embassy (sau similar)
  • 2 nopti in Toronto la Hotel Holiday inn Toronto Downtown (sau similar)

- mesele mentionate in program: 13 mic dejunuri

- tururi panoramice cu ghid local in Calgary, Vancouver, Montreal, Quebec, Ottawa si Toronto

- tur ghidat in Parcul National Banff

- tur ghidat in Parcul National Yoho

- tur Ice Explorer (Snowcoach) pe Ghetarul Athabasca

- vizitarea insulei Granville din Vancouver cu ghid local

- vizita la Cascada Niagara

- croaziera in Rockport in zona celor 1000 insule

- taxele de intrare in Parcurile Nationale din Canada

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica

- taxa de viza ETA pentru Canada: aprox. 50 usd/pers.

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:

  • plimbare cu gondola in Muntii Sulphur: aprox. 25 usd/pers. (se achita in circuit)
  • vizita orasului Victoria & Gradinile Butchart: aprox. 350 eur/pers. (se achita in agentie)
  • bilet de access la Skylon Tower din Toronto: aprox. 20 usd/pers. (se achita in circuit)
  • plimbare cu vaporasul pana aproape de inima cascadei Niagara: aprox. 30 usd/pers. (se achita in circuit)

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisul obligatoriu in Canada: 90 usd/pers pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport cu date biometrice valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>